sâmbătă, octombrie 08, 2016

Bucuria si beneficiile ei

Sa nu uitam sa ne bucuram! Sa ne bucuram de viata noastra si tot ce inseamna ea. 


Ce inseamna bucuria? Din punctul meu de vedere inseamna acea stare de confort, energie pozitiva, relaxare, starea de bine, sanatate, dorinta de a realiza sau euforie. Unde si in ce gasim bucuria? 
Uneori ne intampina de la rasaritul soarelui si pana la apus in toate activitatile noastre mici sau mari. 
O putem gasi in orice, indiferent cat de mic sau insignifiant ar fi acel ceva in viata noastra. Nu avem motive sa alungam bucuriile mici. Bucuriile mici au esenta si efectul lor pentru a reda starea pozitiva, construind pas cu pas o bucurie mai mare, pentru ca lucrurile mici le construiesc pe cele mari!
Cateodata ne lasam condusi de stari negative fara vreun motiv anume, continuand sa dam amploare si importanta unor evenimente nesemnificative, diminuand sau eleminand bucuria zilei care abia incepe. Am cunoscut persoane, relativ tinere, care-si incep ziua setati pe stres, nervi, pusi pe harta, negasind nimic care sa le schimbe starea si nici nu-si imagineaza cat de usor este sa te bucuri, pentru ca bucuria este in noi. Daca nu o manifestam va fi inlocuita de o stare negativa contagioasa daca esti atras in vartejul ei, pentru ca amprenta acestei stari este una de agitatie, nervozitate si oprelisti. 
Este ca un zid. Cei setati pe negativ au strans atat de multe astfel de stari, incat daca sunt intrebati de motivul/motivele starii lor vor parea contrariati si vor evita orice intrebare legata de acest aspect, ba mai mult, vor fi convinsi ca motivele sunt atat de puternice incat sunt suparati ca nu sunt intelesi. 
Din nefericire exista persoane carora le place, inconstient, aceasta stare pentru ca isi atrag atentia celorlati, ii epuizeaza la maxim pe cei din jur si creeaza un fel de regie in care ei sunt personajele principale. Le place asta si se simt energizati! De ce? Nici ei nu cunosc raspunsul sau daca il cunosc sunt atat de obisnuiti cu aceasta stare a emotiilor incat sunt patrunsi de autenticitatea interioara a motivelor atasate. 
Cum sa-ti placa o astfel de stare si atmosfera creata? Unde este bucuria? 
Este doar o stare creata ca un mecanism de aparare inconstienta, cu un scop, iar scopul poate fi atentia sau completarea energiei pe care o pierd in ganduri negative si in toata agitatia incontrolabila care ii face sa vibreze, nelasandu-le un moment de liniste si pace interioara. 
Sunt intr-o continua cautare de energie.
Sa ne pastram bucuria si starea pozitiva creatoare de frumos, sa nu ne lasam atrasi de lipsa de bucurie a celor care au nevoie permanenta de a extrage energie. Din nefericre, aceste persoane asa functioneaza si intotdeauna vor cauta sa transforme starea de bine si bucuria in agitatie. Punct ochit, punct lovit, urmand o inselatoare stare de repaus. 
Au nevoie, cu ajutor, sa-si inteleaga sistemul de functionare interior pentriu a incepe sa descopere bucuria.

Sa inchidem canalul de energie negativa care ne lasa epuizati psihic si fizic, creandu-ne protectie mentala cu ajutorul unor meditatii sau pur si simplu imaginandu-ne cum suntem inconjurati de o aura protectoare completa, fara fisuri. Este un exercitiu cu care ne vom obisnui daca il facem suficient de des si il repetam pentru a ne intra in obisnuita zilnica.
Bucurati-va de viata si beneficiile ei pe care le gasim in orice daca deschidem ochii sa vedem, sufletul pentru a simti si inima pentru a primi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Ai o parere? Spune-o!
Cu seriozitate, responsabilitate si fara continut ofensator, rasist, vulgar sau neadecvat.

Free background from VintageMadeForYou