Treceți la conținutul principal

Magia din tine! ©

Repostare din 2013
In aceasta seara frumoasa si racoroasa de august m-am gandit ca acest blog, pentru care am depus atata efort si l-am parasit fara ca macar sa mai scriu ceva, cateodata, merita atentia mea. Ma simt inconfortabil cu sentimentele de acum si cu cele pe care pe parcursul a doi ani si ceva le-am investit in acest blog. 
Asa ca in seara aceasta imi fac putin timp sa fiu aici, acum si altfel.
Aici pentru ca sunt exact unde trebuie sa fiu. Aici aproape de povestile mele cu oameni si despre viata lor. Aici cu sentimentele revederii care-ti da emotii. Aici cu amintiri cu tot si cu toate povestile oamenilor care au prins contur si viata, prin eseurile mele si din care cei care au cautat si au poposit cateva momente aici au facut-o cu sentimentul ca ceva le-a fost de ajutor. Intotdeauna am considerat ca oamenii vor aprecia si vor avea ceva de invatat din lectiile de viata ale celorlalti, chiar si pentru faptul ca nu se simt singuri. 
Prin urmare sunt aici
Acum scriu despre mine. Si eu sunt o poveste ca voi toti, si eu am povesti ca voi toti. Si astazi las povestile voastre deoparte si scriu despre mine in cateva cuvinte.
Acum, impreuna cu aici formeaza un cuplu frumos, drag si complet pentru a-mi stabiliza sentimentele care mi-au revigorat entuziasmul de a scrie despre viata si pe care le aveam de la bun inceput, dragostea de a pune in cuvinte asa cum am considerat ca va reusi sa ajunga la sufletele celor care cauta sau se cauta.
Acum pentru mine inseamna doar acest moment, aici si acum, nu maine. Maine nu stiu cum arata.
Altfel, pentru ca asa cum poate a reiesit din ultimele mele scrieri, se produc transformari. Transformari pe toate nivelurile cu care sunt construita si in toate planurile. Anul acesta chiar a inceput altfel. Un altfel frumos, un altfel nou, un altfel cum nu a mai fost pana acum. Asa ca tot ce conteaza este doar sa inteleg ca aici si acum fac ca restul sa fie altfel.
Gandesc si am o atitudine pozitiva. Rezultatul? Evenimentele se succed intr-un ritm cu care nu eram obisnuita, totul se misca repede ducand catre  intamplari din care extrag frumusetea, schimbarea benefica. Cineva spunea ca gandirea pozitiva este un fel de hocus-pocus si parca suna a magie.
Da, chiar este magie! Sschimba-te tu si se vor schimba si ceilalti, spuneam intotdeauna si nu era doar o formula scrisa intr-un eseu de dragul de a umple o pagina. Este chiar o formula magica pentru ca incepi cu tine si dupa aceea oamenii vin si te inconjoara cu drag, te ajuta si inteleg.
Am cunoscut oameni care m-au ajutat sa-mi mentin gandirea pozitiva si m-au ajutat sa evoluez mai mult decat credeam ca o pot face sau decat am facut-o. A fost atat de simplu! Acum pare simplu pentru ca m-am bucurat de increderea si frumusetea propriilor ganduri, ceea ce nu faceam inainte, ma axam pe ceilalti sa le fie bine, fara sa stau nicio clipa sa ma gandesc ca nici mie nu-mi era bine. Oare de ce nu am facut asta toata viata, ma intreb acum retroactiv. Pentru ca ma lasam influentata de diverse evenimente din viata altora, cu repercursiuni si efecte asupra propriilor mele ganduri si trairi, nu am reusit sa ma detasez de problemele celor care gandeau atat de negativ, impregnati cu pesimism sau intr-o permanenta stare de tristete.
Cand am inceput sa lucrez intens la acest aspect, am inteles cat este de sanatos, revigorant si plin de entuziasm sa nu te mai lasi atras in plasa celor care se plang non-stop, chiar daca aceste persoane sunt cei cu care lucrezi sau cei apropiati.
Descatusarea din mrejele persoanelor care te destabilizeaza este un prim pas sa te descoperi pe tine. Nu este tarziu niciodata. Chiar aseara, la iesirea mea in oras, auzeam fara sa vreau pe o tanara de 27 de ani care se lamenta cu tristete ca nu mai are chef sa faca nimic, ca este tarziu sa mai invete ceva si nu mai doreste sa se dezvolte pe plan profesional si personal. Eram indignata. 
Orice schimbare sau stagnare este o alegere, este o hotarare pe care o facem. Eforturile de a schimba perceptia lumii iti poate aduce daune dintre cele mai nocive, asa ca alege sa faci schimbari la tine, iar la ceilalti doar daca ai acceptul si ajutorul persoanei.
Dar nu face asta inainte de a te fi "rezolvat" pe tine, pentru ca magia este doar in tine!

Comentarii

  1. "Acum, impreuna cu aici formeaza un cuplu frumos, drag si complet pentru a-mi stabiliza sentimentele care mi-au revigorat entuziasmul de a scrie despre viata si pe care le aveam de la bun inceput, dragostea de a pune in cuvinte asa cum am considerat ca va reusi sa ajunga la sufletele celor care cauta sau se cauta."

    Mi-a placut mult articolul tau! Ai dreptate, nu poti schimba lumea daca nu te schimbi, in primul rand, pe tine. Si ca sa te schimbi pe tine, iti treuie o ambitie si o dorinta...magice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Adela. Ma incanta comentariul tau, este atat de frumos, de sincer si transmite acelasi mesaj viu si pozitiv pe care si eu il sustin si il promovez. Uneori sinceritatea pusa in cateva cuvinte face cat toate celelalte milioane de cuvinte, pentru ca avem obiceiul sa ne complicam atat de mult, incat uitam ca totul este atat de simplu si la indemana noastra. Asa cum scriam nu am mai postat de mult ceva pe blogul meu si ma simteam oarecum vinovata, ca atunci cand ai creat ceva cu suflet dupa care l-ai abandonat. Aseara, la ora aceea tarzie m-am gandit in linistea mea la magia din nou si a iesit ce ai citit si tu. Ma bucur ca ti-a placut si mi-ar placea ca fiecare sa preia doar acest simplu mesaj ca magia este in interiorul nostru. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Ai o parere? Spune-o!
Cu seriozitate, responsabilitate si fara continut ofensator, rasist, vulgar sau neadecvat.

Postări populare de pe acest blog

Cei 7 ani de-acasă

O expresie folosită atât de des și în exces, încât cred că începe să-și piardă din sensul ei adevărat. Dar care este sensul adevărat?  De cele mai multe ori auzim folosindu-se expresia de către cei mai în vârstă decât noi, nemulțumiți de o anume atitudine și făcând referire în mod strict la respectul pe care ar fi trebuit să-l primească, în funcție de o situație anume.  Dar ce înseamnă mai exact cei 7 ani de acasă? Pentru că, în mod sigur, înseamnă mult mai mult decât acel respect la care se face referire.  Vouă ce va evocă atunci când auziți făcându-se referire la cei 7 ani de acasă? Presupun că aproape imediat și fără să vreți se declanșează pe ecranul mintii filmul copilăriei voastre, cu diverse scene împreună cu persoane care au făcut parte, implicit, din aceste amintiri.  Cei 7 ani de acasă înseamnă de fapt, acei ani pe care i-am petrecut până a pleca la școală, iar de cei 7 ani sunt, de cele mai multe ori responsabili părinții. Pentru că majoritatea fac referire la educația p

Metoda Pneuma - cea mai puternica si eficienta metoda de respiratie

"După cât ne putem da seama,  singurul scop al existenţei umane e  să aprindă o lumină în întunecimea fiinţei." - C.J.Jung   Pentru aceia care nu cunosc sau nu au auzit de aceasta tehnica bazata pe fructificarea a ceva atat de simplu si natural cum este respiratia, voi face o scurta introducere si mai jos redau din propria experienta. Respiratia Holotropică (RH) este o metoda eficienta de explorare transpersonala, de transformare si vindecare. Desi folosita inca din antichitate, a fost studiata, practicata si elaborata in ultima jumatate de veac de dr. Stanislav Grof si sotia sa, Christina Grof, fondatorii psihologiei transpersonale. Exista mai multe metode de respiratii holotropice, printre care se numara si metoda Pneuma care a fost dezvoltata de  psihoterapeutul peruan Juan Ruiz Naupari. Este o forma de psihoterapie transpersonala, printre care se mai numara  psihoterapia integrala (K.Wilber), psihosinteza (R. Asagiolli), training autogen (J.Schultz), constelatii

Interpretari...

Testul arborelui  - interpretare pentru B.I.M ., 18 ani, 6 luni Se spune ca imaginea arborelui desenat este suportul proiectiei noastre, avand rolul pe care il are si oglinda, anume acela de a reflecta propria imagine a propriei persoane. Prin urmare, prin desenarea arborelui ne desenam pe noi asa cum suntem, cei adevarati si nu acea imagine "slefuita" pe care dorim s-o aratam celorlalti si pe care o vad ceilalti, iar aceasta o stim toti din propria experienta, ca numai "noi cu noi" reusim  sa fim sinceri si "dezgoliti" de masti.  "Imaginati-va ca mai sus exista o persoana vie. Ce sentimente va incearca uitandu-va la imagine?" Generalitati: Imaginea de ansamblu, se poate interpreta  in cateva cuvinte: grandoare, goliciune, singuratate, tendinte depresive, "deplasare" din anotimpul real, adica lipsa de constientizare a realitatii, inchidere, frica de exteriorizare. Starea psihica generala inaintea desenului era

Dependenta emotionala

Iubirea adictiva inseamna dependenta de cineva exterior sinelui in incercarea de a raspunde unor nevoi nesatisfacute, de a evita temeri sau suferinta emotionala, de a rezolva probleme (din copilarie, cel mai frecvent) si de a mentine echilibrul. Paradoxal, ea se naste din incercarea de a tine viata sub control, tentativa soldata chiar cu pierderea controlului prin atribuirea unei puteri personale altcuiva. In spatele oricarei relatii obsesive se strecoara convingerea ca o astfel de adictie serveste unui scop inalt. Pentru mintea inconstienta, iubirea adictiva este ceva firesc, de vreme ce este resimtita ca o conditie necesara a supravietuirii (“nu pot sa traiesc fara tine“).  Relatia dependenta e sanatoasa doar cand esti mic – atunci chiar ai nevoie de parintii tai ca sa supravietuiesti. Numai ca daca nu ti-au fost satisfacute nevoile atunci cand erai mic, vei cauta un parinte surogat in partenerul tau ca sa rezolve aceste afaceri neincheiate. Altii pot dezvolta exact comportament

Regresie si fixatie? Unde va aflati? ©

Timpul nu-mi permite foarte mult, insa incerc sa dau acestei ultime zile din septembrie o ultima postare, iar aceasta se leaga strans de unele obiceiuri ale noastre si...nu numai. Redau, mai jos, cateva mentiuni legate de stadiile de dezvoltare pe care ni le-a lasat mostenire Freud, si vin cu aceasta postare in mod special pentru un vechi amic cu care m-am vazut de curand, si cu care m-am amuzat (!!??) pe seama fumatului si facand referire la stadiul la care am ramas fixati. Printre fumurile noastre am incercat sa facem conversatie, aducand in discutie diverse subiecte, mai vechi, mai noi, fosti colegi, foste cunostinte sau pur si simplu conversam si chiar ne dadeam cu parerea acolo unde poate ca subiectul ne depasea. Am readus la zi, in decurs de cateva ore, perioada lunga in care nu ne-am vazut si am lasat ca timpul sa se astearna rapid peste noi. Cam asa fac vechii amici care se revad dupa o perioada de niste ani, timp in care viata si-a vazut de cursul ei, adaugand cate