Treceți la conținutul principal

Important esti TU! Constientizeaza-ti prioritatile!

 Bun gasit, tuturor!

In decursul celor 2 ani in care nu am scris nimic si nu am avut nicio activitate pe blog, s-au petrecut evenimente interesante in viata mea, pe care le adaug cu drag la arhiva personala de realizari. Una dintre aceste realizari si dorinte mai vechi, este aceea ca am reusit sa termin cele 3 grade de Reiki Usui Shiki Ryoho cu maestrul Marius Vornicescu, curs care cuprinde si cristaloterapie care m-a incantat foarte tare. Urmeaza si ultimul curs, cel de maestru, dar care mai are putin de asteptat. Nu foarte mult! Multumesc, pe aceasta cale, maestrului Marius Vornicescu.

reiki1

Reiki este o tehnica japoneza de vindecare spirituala si purificare a corpului uman, o cale care ajută la dezvoltarea personalității și la echilibrarea în planul fizic, emoțional și vibrațional al individului prin atragerea conștientă a Vibrației Universale/ Vitale. Reiki este o tehnică complementară actului medical, recunoscută oficial de Organizația Mondială a Sănătății. Practica Reiki (autentică) este sigură şi non-invazivă.

Beneficiile Reiki:

  • Ajuta corpul sa se autovindece
  • Elimina durerea
  • Reduce stresul, anxietatea, frustrarea
  • Echilibreaza organele si glandele
  • Ofera echilibru emotional si mentalEchilibreaza energiile organismului
  • Accelereaza procesele de vindecare prin stimularea sistemului imunitar
  • Detoxifica si curata corpul, purificand totodata si chakrele
  • Diminueaza efectele secundare ale medicamentelor
  • Creste constiinta spirituala
  • Dezvolta compasiunea si respectul pentru viata
  • Aduce pace interioara si echilibru
  • Creste intuitia, creativitatea, gandirea logica si clara
  • Aduce ceea ce este necesar in viata practicantului in acel moment
  • Nu are efecte nocive sau daunatoare
  • Nu creeaza dependenta
  • Poate fi folosit in realizarea scopurilor
  • Succes in afaceri
  • Ajuta in tratarea cauzei unei afectiuni si nu doar simptoma acesteia
  • Ajuta in tratarea viciilor
  • Se poate practica impreuna cu alte terapii: fitoterapia, masajul, etc.
  • Despre Reiki: 

    Reiki este un sistem de “terapie prin lumina” eficient, simplu, accesibil indiferent de credinta, rasa, apartenenta sociala. Prezenta acestui sistem de terapie si cunoastere in bagajul celui care doreste sa-si trateze trupul si sufletul este binevenita. Reiki nu este o tehnica medicala, nu se bazeaza pe autosugestie, hipnoza sau psihanaliza, nu este o doctrina, credinta sau religie.

    Termenul Reiki este rezultatul asocierii a doua caractere (kanji) japoneze: rei – cu sensul de universal, omniprezenta, omnipotenta si ki – care se poate traduce cu intelesul de energie, forta vitala, elan creator. Insa, sensul si semnificatiile termenului nu se definesc pe simpla insumare a intelesurilor celor doua componente etimologice. Reiki este energia universala vitala, principiul universal al vietii (termeni echivalenti se intalnesc si in alte traditii spirituale: in buddhismul chinez chi, in hinduism, prana, in spiritualitatea islamica barraka, etc.). Mai mult, termenul reprezinta o ipostaza impersonala dar in mod paradoxal individualizata a raspunsului ce poate fi dat la intrebarea: “Cine sunt Eu?”, o transpunere coagulata a absolutului asa cum, in mod analog, efemerul este un instrument de sesizare a eternului pentru ca face parte din acesta.

    Energia fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Asimilata cu fiecare respiratie aceasta energie a fortei vitale reprezinta esenta care confera vitalitate formei si insufleteste “inteligenta creatoare” care organizeaza universul cu toate componentele sale. In activitatile sale cotidiene, fiinta umana consuma energie vitala. In consecinta, cantitatea si caracterul armonios al energiei in fiecare individ sunt parametrii importanti pentru o buna functionare a organismului fizic si energetic si are evident, influente directe asupra starii de sanatate privita la modul global. In aceasta situatie, devine foarte importanta cunoasterea modalitatilor prin care fiinta umana isi poate valorifica intregul potential, pe de o parte, si accesarea surselor energetice nelimitate ale universului, pe de alta parte. Fiinta umana are, astfel, la dispozitie, cunoasterea unor metodologii prin care se poate incarca in orice moment cu energie benefica vitala si prin care sa isi poata acoperi in acest mod inevitabilele carente energetice care permanentizate in timp pot conduce la dezechilibre care apar in prima faza la nivelul aurei energetice si mai apoi, daca aceste dezechilibre persista, se manifesta si la nivelul corpului fizic, inducand acestuia diferitele patologii care caracterizeaza organismul bolnav si dezechilibrat.

    Toti oamenii se nasc cu capacitatea de a se vindeca. celor mai multi, insa, le lipseste o forma sau o structura care sa educe aceasta abilitate sa o trezeasca la modul in care aceasta sa devina functionala si eficienta. In mod obisnuit, oamenii isi intrezaresc resursele tamaduitoare native doar in anumite momente in care anumiti factori actioneaza, aparent din exterior, generand o ipostaza, de vid si releu in acelasi timp, pe care fiinta o traieste temporar si in mod necontrolat (fara luciditatea necesara imprimarii definitive a acestei stari si a evocarii ei in propria fiinta, in orice moment).

    Simbolurile reiki:

    Simbolurile Reiki sunt semne grafice investite cu putere magica, cu o puternica actiune energetica asupra celor carora le sunt adresate. Transmit energie REIKI in timp scurt sau chiar instantaneu oriunde in spatiu si timp fara efort. Au fost tinute secrete mult timp si transmise de la maestru la discipol numai pe cale orala. Pentru a putea fi folosite eficient nu e suficienta doar cunoasterea lor ci e necesara si o initiere pe care o face un maestru REIKI direct asupra practicantului. Simbolurile pot fi comparate cu niste chei energetice multidimensionale care vor deschide usi diferite de fiecare data cand sunt folosite, accesand frecvente specifice doar energiei REIKI, necesara in cadrul sesiunii de vindecare. Simbolurile REIKI nu pot face nici un rau dar daca sunt folosite de persoane avizate efectele lor benefice pot fi spectaculoase.

    In cadrul nivelului 2 al disciplinei spirituale Usui Reiki, sunt studiate trei simboluri a caror forta si energie pot oferi, celui ce solicita un tratament Reiki, efecte dintre cele mai benefice si mai profunde la toate nivelele fiintei:

    • simbolul energiei si al puterii Reiki – Cho Ku Rei
    • simbolul armonizarii mentale si emotionale – Sei He Ki
    • simbolul transmiterii energiei in spatiu si timp – Hon Sha Ze Sho Nen


    Sedinte Reiki si cristaloterapie - durata: de la 30 minute la 60 minute;
    Sedinte spirituale - durata: de la +30 minute;
    Sedinte consiliere psihologica - durata: 45/50 minute;
    Hipnoza regresiva - durata: de la +45 minute;
    Organizare grupuri de sustinere - se desfasoara o data pe luna, fara un subiect ales in prealabil, vom initia, pe loc, subiectul de dezbatut  - GRATIS

    Orice tehnica enumerata mai sus, nu inlocuieste si nu se sustrage controlului medical.

    Relatii la telefon 0723 606 907
    Adresa de defasurare a sedintelor se va anunta celor interesati. Atmosfera de desfasurare a sedintelor este una relaxanta, lipsita de orice stres. Va astept cu drag,

    Constanta Furdui,
    Psiholog - Consiliere psihologica psihodinamica,
    Practicant NLP,
    Terapeut ThetaHealing, ThetaHealing Advanced ADN, ThetaHealing Manifestare & Abundenta,
    Terapeut Reiki Usui Shiki Ryoho.

    Comentarii

    Postări populare de pe acest blog

    Cei 7 ani de-acasă

    O expresie folosită atât de des și în exces, încât cred că începe să-și piardă din sensul ei adevărat. Dar care este sensul adevărat?  De cele mai multe ori auzim folosindu-se expresia de către cei mai în vârstă decât noi, nemulțumiți de o anume atitudine și făcând referire în mod strict la respectul pe care ar fi trebuit să-l primească, în funcție de o situație anume.  Dar ce înseamnă mai exact cei 7 ani de acasă? Pentru că, în mod sigur, înseamnă mult mai mult decât acel respect la care se face referire.  Vouă ce va evocă atunci când auziți făcându-se referire la cei 7 ani de acasă? Presupun că aproape imediat și fără să vreți se declanșează pe ecranul mintii filmul copilăriei voastre, cu diverse scene împreună cu persoane care au făcut parte, implicit, din aceste amintiri.  Cei 7 ani de acasă înseamnă de fapt, acei ani pe care i-am petrecut până a pleca la școală, iar de cei 7 ani sunt, de cele mai multe ori responsabili părinții. Pentru că majoritatea fac referire la educația p

    Metoda Pneuma - cea mai puternica si eficienta metoda de respiratie

    "După cât ne putem da seama,  singurul scop al existenţei umane e  să aprindă o lumină în întunecimea fiinţei." - C.J.Jung   Pentru aceia care nu cunosc sau nu au auzit de aceasta tehnica bazata pe fructificarea a ceva atat de simplu si natural cum este respiratia, voi face o scurta introducere si mai jos redau din propria experienta. Respiratia Holotropică (RH) este o metoda eficienta de explorare transpersonala, de transformare si vindecare. Desi folosita inca din antichitate, a fost studiata, practicata si elaborata in ultima jumatate de veac de dr. Stanislav Grof si sotia sa, Christina Grof, fondatorii psihologiei transpersonale. Exista mai multe metode de respiratii holotropice, printre care se numara si metoda Pneuma care a fost dezvoltata de  psihoterapeutul peruan Juan Ruiz Naupari. Este o forma de psihoterapie transpersonala, printre care se mai numara  psihoterapia integrala (K.Wilber), psihosinteza (R. Asagiolli), training autogen (J.Schultz), constelatii

    Interpretari...

    Testul arborelui  - interpretare pentru B.I.M ., 18 ani, 6 luni Se spune ca imaginea arborelui desenat este suportul proiectiei noastre, avand rolul pe care il are si oglinda, anume acela de a reflecta propria imagine a propriei persoane. Prin urmare, prin desenarea arborelui ne desenam pe noi asa cum suntem, cei adevarati si nu acea imagine "slefuita" pe care dorim s-o aratam celorlalti si pe care o vad ceilalti, iar aceasta o stim toti din propria experienta, ca numai "noi cu noi" reusim  sa fim sinceri si "dezgoliti" de masti.  "Imaginati-va ca mai sus exista o persoana vie. Ce sentimente va incearca uitandu-va la imagine?" Generalitati: Imaginea de ansamblu, se poate interpreta  in cateva cuvinte: grandoare, goliciune, singuratate, tendinte depresive, "deplasare" din anotimpul real, adica lipsa de constientizare a realitatii, inchidere, frica de exteriorizare. Starea psihica generala inaintea desenului era

    Dependenta emotionala

    Iubirea adictiva inseamna dependenta de cineva exterior sinelui in incercarea de a raspunde unor nevoi nesatisfacute, de a evita temeri sau suferinta emotionala, de a rezolva probleme (din copilarie, cel mai frecvent) si de a mentine echilibrul. Paradoxal, ea se naste din incercarea de a tine viata sub control, tentativa soldata chiar cu pierderea controlului prin atribuirea unei puteri personale altcuiva. In spatele oricarei relatii obsesive se strecoara convingerea ca o astfel de adictie serveste unui scop inalt. Pentru mintea inconstienta, iubirea adictiva este ceva firesc, de vreme ce este resimtita ca o conditie necesara a supravietuirii (“nu pot sa traiesc fara tine“).  Relatia dependenta e sanatoasa doar cand esti mic – atunci chiar ai nevoie de parintii tai ca sa supravietuiesti. Numai ca daca nu ti-au fost satisfacute nevoile atunci cand erai mic, vei cauta un parinte surogat in partenerul tau ca sa rezolve aceste afaceri neincheiate. Altii pot dezvolta exact comportament

    Regresie si fixatie? Unde va aflati? ©

    Timpul nu-mi permite foarte mult, insa incerc sa dau acestei ultime zile din septembrie o ultima postare, iar aceasta se leaga strans de unele obiceiuri ale noastre si...nu numai. Redau, mai jos, cateva mentiuni legate de stadiile de dezvoltare pe care ni le-a lasat mostenire Freud, si vin cu aceasta postare in mod special pentru un vechi amic cu care m-am vazut de curand, si cu care m-am amuzat (!!??) pe seama fumatului si facand referire la stadiul la care am ramas fixati. Printre fumurile noastre am incercat sa facem conversatie, aducand in discutie diverse subiecte, mai vechi, mai noi, fosti colegi, foste cunostinte sau pur si simplu conversam si chiar ne dadeam cu parerea acolo unde poate ca subiectul ne depasea. Am readus la zi, in decurs de cateva ore, perioada lunga in care nu ne-am vazut si am lasat ca timpul sa se astearna rapid peste noi. Cam asa fac vechii amici care se revad dupa o perioada de niste ani, timp in care viata si-a vazut de cursul ei, adaugand cate