Foarte multi dintre noi am avut sau inca mai avem cosmaruri sau am ramas cu amintirea unui/unor cosmaruri care ne provoaca disconfort. Se intampla ca de multe ori, daca suntem intrebati care este cosmarul de care ne amintim cel mai frecvent, cu siguranta ca vor veni in minte o multime de astfel de cosmaruri, cu diferenta ca la unii dintre noi intai apare emotia atasata si dupa aceea apare imaginea cu care se deruleaza respectivul cosmar.
Dar ce ascunde in spatele lor aceste cosmaruri si cum sa le interpretam? Cosmarurile sunt catalogate a fi o amintire a unui eveniment care a avut loc candva sau chiar prelungirea unor evenimente care nu ne apartin (preluate sau transmise) sau o emotie a unui eveniment trait de care ne aducem sau nu aminte dar care declanseaza imagini inducand emotii negative. Asa se face ca uneori nu stim sa interpretam motivul pentru care se instalazeaza un cosmar, dar motivele exista, chiar daca nu le constientizam. Poate fi in structura noastra mesaje si emotii transmise inca dinainte de a fi conceputi sau pot fi transmise in perioada cand mama ne poarta in pantec. Emotiile si trairile se transmit catre noi ca o energie pe care o asimilam ca o matrice fara ca noi, mai tarziu, sa cunoastem sau sa recunoastem cauza si se poate sa nu aiba legatura directa cu noi.
Chiar daca o vom intreba pe mama, cu siguranta ca nu-si va aminti de emotiile si trairile din toata perioada cat a durat sarcina, decat in masura in care va reflecta profund amintindu-si crampeie din toata aceasta perioada sau evenimente majore care au marcat-o si in niciun caz nu va face vreo legatura directa cu noi. Este posibil sa se simta vinovata daca i se va pune aceasta intrebare sau daca va constientiza ca sansele ca ea sa fie transmitatorul acestor cosmaruri o va face sa se simta vulnerabila si-i va creste mai mult vinovatia cu cat va analiza mai profundt. Sunt insa si situatii cand in familie atmosfera nu este una armonioasa, motiv pentru care mama va avea de suferit din pricina aceasta transmitandu-ne stari si emotii care mai tarziu vor prinde contur materializandu-se in cosmaruri sau frici diverse, fara ca noi sa fi experimentat ceva de genul acesta.
Bineinteles ca exista si situtii cand frica este construita de noi prin prisma diverselor experiente traite si resimtite ca a fi periculoase si astfel dezvoltam o panica la care i se adauga emotia respectiva si facem tot posibilul sa ne protejam intr-un fel sau altul, insa frica este atat de puternica incat incepe sa se contureze imagini care ne sperie si ne face sa ne trezim inspaimantati, transpirati, cu inima batandu-ne foarte puternic si teama de a mai inchide ochii. Cosmarurile au ca baza frici conturate din diverse sperieturi mai ales cand suntem copii, iar restul il va face imaginatia noastra, construindu-ne un intreg peisaj inspaimantator cu emotii atasate si in mare parte negative, care ne fac sa tremuram chiar si atunci cand doar ne amintim un anume cosmar. As dori sa mentionez un aspect foarte important si anume ca cele mai multe cosmaruri sunt nefondate, ireale si construite de propria noastra imaginatie, de propria gandire pe fondul unor sensibilitati exacerbate, lipsei de incredere, lipsei de vointa sau teama de a infrunta ceva sau pe cineva, chiar daca acela suntem chiar noi.
Sunt insa si cosmaruri care se formeaza pe un fond real, cum ar fi un accident grav de masina, boli diverse cu urmari vizibile in detrimentul sanatatii si a unei vieti care pana atunci o considerasem a se desfasura in limite normale sau boli care in urma lor lasa transformari si deteriorari ale corpului vizibile.
Cum sa ne infruntam cosmarurile si sa le interpretam?
Inainte de toate este necesar sa fim atenti la emotia transmisa si intensitatea ei, cu cat este mai puternica cu atat ne simtim mai vulnerabili, prin urmare trebuie sa constientizam ce anume ne-a declansat cosmarul inainte de a ne fi culcat si la ce anume ne-am gandit inainte de a ne fi dus la culcare. Este important ce gandim inainte si ce emotii atasam.
Daca, de exemplu, gandim ca ne este frica sa stingem lumina ca se va face intuneric, iar intunericul, am fost de cele mai multe ori invatati, aduce ceva rau, cu siguranta ca visul va urma gandul transmis (ca un cordon) si ca atare vom avea un cosmar in care se instaleaza intunericul sau ne simtim sufocati sau ca cineva sau ceva ne apasa incat vom simti ca ne sufocam efectiv. Este foarte important cu ce ganduri mergem la culcare, ce traim si experimentam in ziua respectiva, ce emotii am avut si cum le-am depasit. Este la fel de important sa ne eliberam de toate gandurile negative inainte de a merge la culcare pentru a reusi sa avem un somn linistit si fara surprize.
Cosmarul este un ceas cu alarma care ne atentioneaza ca ceva nu este regula cu noi si trebuie sa-i dam atantia necesara gasind cauza care a dus la efect si nu sa amplificam efectul. Emotiile sunt de fapt atentionarea reala de catre creierul nostru care ne transmite mesaje si unde este necesar sa lucram.
La fel de important este modificarea unor scene si emotii negative din cosmar astfel incat sa le transformam in emotii si energie pozitive, poti rescrie chiar finalul modificand intensitatea astfel incat sa te simti confortabil.
Lucreaza cu imaginatia ta creativa si cu energie pozitiva si aducandu-ti aminte ca tot tu ai fost acela care ai introdus imagini in cosmarul tau si emotii negative. Poti avea propriul jurnal de vise, astfel incat sa poti vedea daca unele se repeta, jurnal in care sa scrii tot ce iti amintesti, toate emotiile si tot ce consideri ca este important.
Imagineaza-ti ca esti un regizor sau un scenarist in visul tau si vei vedea transformari. Succes!
p.s.. Este doar o mica parte din interpretarea matricii energetice a cosmarurilor avute.
p.s.. Este doar o mica parte din interpretarea matricii energetice a cosmarurilor avute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ai o parere? Spune-o!
Cu seriozitate, responsabilitate si fara continut ofensator, rasist, vulgar sau neadecvat.