joi, noiembrie 20, 2014

Sa dam timpul inapoi...

Daca as putea da timpul inapoi...Marea majoritate a oamenilor folosesc aceasta expresie sau au folosit-o de nenumarate ori in viata, incat uitam sa-i acordam importanta cuvenita in contextul vietii noastre. Ne-am intrebat vreodata de ce dorim sa dam timpul inapoi sau care este cauza care a provocat aceasta intrebare?
Voi ce raspuns aveti?
Raspunsul meu ar fi acela ca foloseam expresia in momentele cele mai dificile din viata sau atunci cand eram atat de implicata in problema/e, incat nu constientizam ca as putea gasi vreo solutie decat daca as putea da timpul inapoi.
Cand eram copil si faceam vreo nazbatie, poate ca imi doream sa dau timpul inapoi pentru a nu fi apostrofata sau a nu fi pedepsita si nici nu cred ca-mi doream ceva mai mult. Nu-mi amintesc daca in momentul acestei dorinte regretam ce facusem sau daca aveam timp de vreo analiza. Pierdere de timp! mi-as fi spus.
Daca as fi atasat vreun regret, probabil ca as fi mers mai departe sa descopar cauza dorintei mele sau as fi analizat consecintele inainte de a dori sa dau timpul inapoi, crezand ca acesta este singurul remediu care putea rezolva ceva.
Numai ca inaintand in viata, adaugandu-se ani peste ani si capatand experienta, inteligenta, constientizarea realitatii si a timpului, mi-am dat seama ca asa ceva nu se poate la propriu. Copil fiind ma gandeam ca totul este posibil. Naivitatea copilariei este un balsam pe care il pierdem inaintand in viata, fara ca macar sa reusim sa-i readucem bunatatea si puritatea in inimile noastre de adulti.
Am invatat ca timpul nici nu sta pe loc si nici nu merge inapoi. Ce pacat!
Dezamagirea reuseste sa invaluie pas cu pas puritatea inocentei pe care o pierdem fara sa stim exact acel moment. Copilaria da fragilitate timpului si puterea de a crede ca poti zbura si ca totul este posibil.
Dar ca adult, constientizarea timpului, a faptelor, a greselilor etc, a trebuit sa mi le asum, iar acolo unde am avut nemultumiri a fost necesar sa-mi pun intrebari, sa merg pe firul problemei, sa-i gasesc cauza si sa lucrez acolo unde s-a putut si cu uneltele pe care le aveam la indemana.

Stim ca timpul nu sta in loc la propriu, dar ar trebui sa stim ca mental ne putem intoarce in timp oriunde dorim si in orice moment al vietii pentru a revedea, a simti si a retrai momente sau chiar facand schimbari. Aceste schimbari se pot face constientizand problemele si a se dori o rezolvare.
Sunt, insa, doua variante atunci cand putem face acest lucru: a) atunci cand dorim sa retraim momente vesele declansate de un anumit context sau b) atunci cand probleme diverse ne tin sau ne-au tinut pe loc viata si dorim sa facem schimbari la nivel inconstient, constientizand si dorind schimbari.
In psihologie, theta healing, programarea neuro-lingvistica si alte metode care lucreaza cu amintirile, sentimentele, simturile, trairile, constientul, inconstientul etc, putem "da timpul inapoi" pentru a face schimbari la nivel mental si spiritual. Toate rezolvarile le gasim in interiorul nostru.
Putem face schimbari, rezolvari si...reamenajari a timpului nostru din interior pentru exterior.
Va doresc mult succes si pace sufleteasca!
Free background from VintageMadeForYou