vineri, iunie 21, 2013

Aici, Acum, Altfel

Un scurt istoric pentru ce a fost si un scurt istoric pentru un nou inceput...

In urma cu 2 ani si ceva cautam ajutor care sa ma indrume spre realizarea unui site. Informatia o primisem de la o colega care-mi spunea ca daca doresti ca cineva sa te cunoasca este necesar realizarea unui site. M-a bucurat ideea si am inceput sa caut. Cautarile au inceput in forta si cu certitudinea ca voi reusi. Pe masura ca inaintam si zilele treceau mi-am dat seama ca sunt obligata sa renunt la aceasta idee care parea destul de costisitoare. Mi-au ramas doar cautarile "free". Am gasit la inceput wordpress si dupa aceea la blogspot. Le-am probat pe amandoua dar recunosc ca cel de la blogspot s-a pretins a fi exact ce cautam si pe masura cunostintelor mele, pentru ca era mai usor de lucrat. Asa se face ca tot acest demers a durat mai mult decat mi-am imaginat realizand ca cu cat eram mai inversunata cu atat se prelungeau cautarile. Pana intr-o zi cand am zis ca este suficient.
A mai ramas problema scrierii si publicarii. La inceput aveam retineri gandindu-ma ce vor spune ceilalti, daca nu le va place, daca nu ma citeste nimeni, daca, daca si daca. Am publicat prima postare cu o oarecare retinere, facand public pe retelele de socializare. Toate aceste convingeri limitatoare ma faceau sa am o mare grija in privinta a ceea ce urmeaza sa public. Prin urmare mi-am zis ca daca tot este altfel (asa cum s-au exprimat niste tineri), atunci sa scriu despre viata in general, marcand in fiecare postare o problema sau un caz care urma sa fie un exemplu pentru unii sau un ajutor pentru altii. Pe parcurs mi-am dat seama ca fiecare isi gaseste sprijin in cautarile personale si se opreste pe ce considera ca-i starneste interesul, ajutorul sau curiozitatea. Prin urmare am ales din multitudinea de povesti de viata stranse in propria mea memorie, alese si culese sa le asez cu grija si dragoste in acest blog pentru toti aceia care cauta. Aceasta este, pe scurt, povestea blogului.
Astazi m-am hotarat ca sunt necesare schimbari. Schimbari incepand cu continutul, schimbari in ce priveste viziunea dorintelor si schimbari in ce ma priveste pentru ca datorita acestor schimbari mi-am dat seama ca eu m-am schimbat. Asadar daca exista schimbari pe toate planurile, de ce nu ar surveni si aici si acum!?
Povestea blogului va continua sa existe atata timp cat vor fi cititori.
Viata continua sa ne surprinda, asa ca haideti s-o surprindem si noi pe ea, ce ziceti? Noi suntem promotorii surprizelor si a continuitatii in care viata noastra se desfasoara.

In ce ma priveste noutatile au continuat si mi-am urmat dorinta sufletului de a ma inscrie la un curs NLP pentru a-mi definitiva dezvoltarea si a-mi indeplini un vis care fusese mult timp in stagnare datorita multor convingeri care limitau implinirea. Acest vis implinit s-a dovedit a fi nu numai binefacator dar a adus cu el si multe schimbari aproape radicale in viata mea. Am luat hotararea, cand parea ca nimic nu functioneaza la un moment dat, de a trece la actiune. Si apropos de actiune, multi asteptam ca de cele mai multe ori  ca altcineva sa faca asta pentru noi, pentru ca noi gasim mereu motive de care sa ne agatam pentru a amana, astfel ca altcineva va hotara in locul nostru, iar rezultatul va fi pe masura in care am...actionat. Altcineva? Asta imi suna atat de nepotrivit incat refuz chiar si gandul la o astfel de alternativa. A trecut timpul unor astfel de alternative...S-au dus...Gata!

Acum este acum si aici iar viata este altfel decat era si in urma chiar si cu un minut iar asta hotarasc doar eu, nimeni altcineva. Timpul nu trebuie sa sperie pe nimeni, pentru ca el lucreaza in favoarea noastra daca il lasam si ii dam o mana de ajutor si toata implicarea.
In ce ma priveste incep prin a adauga noi experiente super placute care-mi schimba viata si aduce transformari in fiecare clipa. Experiente care au stat mult timp in stadiul de dorinta viitoare, fara sa le dau importanta cuvenita si fara sa pun in aplicare vreun demers pentru a se manifesta. Si odata inceputa actiunea...
Free background from VintageMadeForYou