luni, mai 20, 2013

Privind in interiorul nostru

Suntem atrasi intr-un cotidian in care centrarea si concentrarea este in exterior, in afara noastra si de cele mai multe ori ne gandim la noi ca la o alta persoana. Uitam sa actualizam informatiile interioare si chiar persoana noastra, reusinm sa "trecem" pe langa noi ca pe langa un strain fara sa ne simtim, fara sa ne vedem si fara sa ne constientizam imaginea. Generalizam si facem lucrurile sa se generalizeze impreuna cu noi. Noi suntem cei care facem asta fara sa ne oprim o clipa sa ne concentram atentia pe noi: ce simtim, cum ne simtim, ce vrem, cum vrem si de ce vrem. Sau vrem cu adevarat sa generalizam si intram in multime ca niste necunoscuti? Atunci cand reusim sa nu ne mai percepem ca facand parte din multime reusim sa ne oprim o clipa privindu-ne si ne intrebam: cine sunt eu? O intrebare pe cat de simpla pe atat de complexa care pare uneori banala, dar cu toate acestea o intrebare la care putini reusesc sa-si raspunda.
Cine sunt eu? Repetati-va intrebarea si gasiti un raspuns care sa va defineasca. Nu va usurati raspunsul facandu-l fara sens sau generalizat, nici nu va ingreunati raspunsul gasindu-va numai defecte. Raspundeti-va simplu si la obiect concentrandu-va pe voi si interiorul vostru. Interiorul nostru atat de mult uitat si atat de putin analizat dar singurul care este conceptul nostru de existenta, pulsul si dezvoltarea noastra. Interior care se recomanda singur: sunt simtire, sunt traire, sunt miscare, sunt viata, sunt dorinte, sunt satisfactii, sunt realizari, etc. sau sa facem un "apel" inconstientului nostru de care uitam la modul cel mai constient ca de un sac de gunoi pe care l-am aruncat si nu mai avem nevoie. Toate sunt ale noastre si fac parte din noi si ar fi bine sa incepem sa le dam atentie asa cum dam atentie respiratiei, batailor inimii, activitatii, alimentatiei etc. 
Tot ce este in interiorul nostru, incluzand tot ce este constient si inconstient, ne va raspunde la intrebarea cine sunt eu? Opriti-va pe aceasta intrebare si faceti ca ea sa fie cat mai constienta, ca in final raspunsul sa va fie de ajutor. Gasiti in voi raspunsuri reale si realiste, pentru ca interiorul este cel care da imboldul manifestarilor noastre si raspunde la cererile noastre asa cum le formulam si ne ajuta sa trecem peste fiecare stare. Felul cum il constientizam, felul in care il abordam si felul cum il percepem poate fi bun sau nu, depinde ce dorim pentru ca de cele mai multe ori suntem singurii raspunzatori daca ne autosabotam starile si facem ca lucrurile sa iasa prost, ca mai tarziu sa ne plangem de tot si toate si sa dam vina pe altii. Nu ceilalti, nu vremurile, nu mama sau tata sau cine mai stie cine, ci noi suntem singurii sabotori.
Centrarea pe cautarea din noi ne aduce satisfactii pentru ca lucram cu noi asa cum nimeni nu va reusi s-o faca si vom reusi sa ne facem research oriunde dorim si consideram ca este nevoie. Insa fara cautari care incep cu "nu pot", "nu vreau", "nu reusesc" sau "trebuie". Cautarile incep cu sunt in stare, imi doresc, vreau si pot. Suntem singurii care agauga sau scoate ceva din "magazia" proprie, altcineva nu va avea nici parola si nici toate datele unei astfel de cautari. 
Cine sunt eu? - o intrebare pe care nici eu nu mi-am pus-o multa vreme, poate pentru ca inconstient nu aveam un raspuns concret si am depus-o pe un raft undeva, spunandu-mi ca atunci cand va veni vremea o voi accesa. Cand am fost motivata sa o gasesc am gasit-o si am constatat ca raspunsul este mult mai complex decat mi-am imaginat initial si care imi solicita lucrul cu mine si absolut tot ce este in mine. 
Nu, nu o depuneti undeva gandindu-va ca o veti accesa candva, pentru ca de cele mai multe ori acolo ramane. Lasatul de azi pe maine ne caracterizeaza pe multi, mai ales cand este vorba de lucrat cu noi. Gasiti in voi puterea de a va raspunde sincer la intrebare chiar daca va place sau nu si cu atat mai mult daca veti avea de lucrat pe unele sau mai multe paliere nu ezitati sa incepeti chiar de acum. Nu va lasati pierduti in multime gandindu-va la voi ca la persoana a doua pentru ca si evenimentele si starea va vor accesa din aceeasi perspectiva. 

Licenţa Creative Commons
"Privind in interiorul nostru" de Constanta Constantin este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la constacon@gmail.com.
Free background from VintageMadeForYou